Šiek tiek naudingos informacijos apie vieną | GO tour Šiek tiek naudingos informacijos apie vieną | GO tour

Viena iš trijų pasaulio virtuvių

turkey-2012-209_web-lrg

Yra sakoma, kad pasaulyje egzistuoja trys pagrindinės virtuvės: turkų, kinų, ir prancūzų.

Turkiška virtuvė visiškai pateisina savo reputaciją ir dažnam svečiui, šioje šalyje apsilankiusiam, tradiciniai patiekalai būna maloni staigmena.

Rafinuoti ir kokybiški patiekalai, savo vardą užsitarnavo, dėl ilgaamžiškumo ir gilių tradicijų. Gausybė gardžių patiekalų slypi paprastume ir ingredientų įvairovėje.

Kebabai gali būti paprastos arba marinuotos mėsos, troškinti arba kepti. Beveik kiekvienas Anatolijos rajonas turi savo išskirtinį kebabo receptą. Aviena yra pagrindinė Turkijos virtuvės mėsa. Pailgi ėrienos kukuliai, sumauti ant medinio iešmelio ir iškepti ant laužo vadinami „SIS kebab “ , šiuo metu labai populiarūs daugelyje pasaulio šalių. „Doner Kebab“ tai dar viena labai gerai žinoma kebabo rūšis, kurio mėsa kepama ant vertikalaus iešmo. Jūs taip pat turėtumėte paragauti „alanazik“, „sac kavurma“, „tandir“ ir įvairių rūšių „kofte“ patiekalų.

Turkijos virtuvėje labai dažnai naudojamas baklažanas. Šiame krašte galite rasti tokių patiekalų kaip „patlican salatasi“ (baklažanų salotos) ar „patlican dolmasi“ (įdaryti baklažanai). Taip pat gali būti jie verdami su svogūnais, česnakais ir pomidorais, bei patiekiami kaip šaltas patiekalas „imam bayildi“.

Dar vienas labai skanus turkiškas ryžių patiekalas „pilav“ (plovas), kurį gali paruošti tik patyręs virėjas. Juodosios jūros regione, šio patiekalo pagrindinis ingredintas yra mažos žuvys.

„Borek“ tai sluoksniuotos tešlos pyragėlis su mėsos, sūrio ar bulvių įdaru. Nuo senų senovės yra sakoma, kad mergina neturėtų tekėti, tol kol neišmoksta tinkamai paruošti šio patiekalo. Dar vienas iš labai vertinamų turkiškų patiekalų, tai natūralaus jogurto užkandis „Cacik“ arba „Manti“.

Turkijos saldumynai yra plačiai žinomi visame pasaulyje, ir daugelio jų pagrindinė sudedamoji dalis yra pienas. Tad jei lankysitės šioje balkanų šalyje būtinai paragaukite ar parvežkite lauktuvių šių skanėstų „sütlac“, „tavuk gögsü“, „kazandibi“, „helva“, „asure“, ar „baklava“ ir „kadayif“ pyragaičių.

Nacionaliniams gėrimams priskiriama turkiška kava, turkiška arbata, „airan“, „shira“, „saglam“, „sahlep“ ir „boza“.

Stipri juoda turkiška kava geriama mažame puodelyje be cukraus, su šiek tiek arba su labai daug cukraus. Kaip be pasirinksite, tai bus labai skanus gėrimas. Jei mėgstate degustuoti alkoholinius gėrimus, jums vertėtų paragauti „raki“, kuri pagaminta iš anyžių. Dar ji vadinama „liūtų gėrimu“, nes tik stiprūs kaip liūtai gali jos paragauti.

Šios šalies virtuvėje rasite įvairiausių sriubų ir sultinių, tai gali būti lengvas užkandis arba sotus patiekalas. Didžiojoje daugumoje sriubų dominuoja mėsa, kurios paprastai patiekiamos valgio pradžioje. Turkijoje labiausiai paplitusi lęšių sriuba, tačiau dar yra keletas ne mažiau mėgstamų sriubų „yayla“, „tarhana“, „asiran“ ir „guli“.

Tad jei dar nebuvote šioje nuostabioje šalyje ir neragavote bent vieno iš čia išvardintų patiekalų, kviečiame tai padaryti!

 

Trumpos atostogos, ten kur šilta tik nuo 284 EUR!!!

Paskutinės minutės pasiūlymai atostogoms Turkijoje

Atostogos prie Kleopatros paplūdimio tik nuo 429 EUR